2022 Yılı En İyi Web Barındırma Hosting Hizmeti

2022 Yılı En İyi Web Barındırma Hosting Hizmeti

En iyi web barındırma hizmetlerini karşılaştırın. Sizin veya işletmeniz için en iyi hostingi seçmek için doğru fiyatı, özellikleri, performansı ve desteği bulmanıza yardımcı olacağız. 

İster iş aramak için kişisel bir portföy sitesi ister küçük işletmenizin daha güçlü bir çevrimiçi varlığa sahip olmasını istiyorsanız, doğru web barındırma sağlayıcısını kullanarak hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Ancak kendi başınıza işinize yarayacak en iyi web barındırma hizmetini bulmak her zaman kolay değildir. Muhtemelen WordPress sunan (hatta WordPress barındırmayı yöneten) bir web barındırma sağlayıcısı arıyorsunuz, ancak aynı zamanda iyi performans gösteren, 7/24 müşteri desteği sunan ve neredeyse hiç kesinti yaşamayan bir barındırma çözümü istiyorsunuz ve doğru fiyatla...

Burada, Yurtdışından DreamHost , A2Hosting , GoDaddy Web Hosting ve daha fazlası dahil olmak üzere mevcut en iyi web barındırma hizmetlerinin artılarını ve eksilerini yakından inceliyoruz. Bir WordPress barındırma planı, paylaşılan barındırma, sanal özel sunucular ve birçok web barındırma hizmetinin yanı sıra çeşitli aylık ve yıllık barındırma paketi planları sunan ticari web barındırma şirketlerine odaklanıyoruz.

Web Barındırma Nedir?

Bir web barındırma hizmeti, web sitelerini barındıran sunucuları korur. Yıllık veya aylık bir barındırma planı satın aldığınızda, esasen insanların web sitenizi görüntülemesi için gereken tüm verileri depolayan bir sunucuda yer kiralamış olursunuz. Barındırma hizmetleri çok çeşitli fiyatlarda mevcuttur - ayda birkaç dolardan binlerce dolara kadar.

En iyi web barındırma hizmetini nasıl seçtik

Bu listedeki web barındırma sağlayıcı seçeneklerini açıkça "test etmediğimizi" belirtmek önemlidir. Bunun yerine, üçüncü taraf derecelendirmeleri ve her bir web barındırma şirketi ve paylaşılan barındırma sağlayıcısı tarafından sunulan özellikler de dahil olmak üzere çeşitli faktörlere dayalı rekabetçi bir genel bakış derledik. Ayrıca Better Business Bureau ve TrustPilot tarafından her bir barındırma çözümünün sıralamasını ağırlıklandırdık. Elimizde bu verilerle, onları üç katmana ayırdık:

En iyi web barındırma sağlayıcıları (En Üst Düzey): Bu web barındırma sağlayıcılarının tümü Better Business Bureau'dan A veya daha yüksek bir dereceye ve TrustPilot'tan 5 üzerinden 3,8 veya daha yüksek bir dereceye sahiptir. 300 ila 400 parça kullanıcı geri bildirimi olan üç satıcı dışında, TrustPilot sıralamalarının tamamı en az bin kullanıcı incelemesine dayanmaktadır. En iyi seçimlerimizde listelenen tüm satıcılar ayrıca 7/24 destek ve %99 veya daha iyi çalışma süresi garantisi sunduklarını söylüyor.

Kontrol edilmeye değer web barındırıcıları (Orta Seviye): Bu web barındırma sağlayıcılarının tümü A+ BBB derecesine sahiptir, ancak bu derecelendirmenin olumlu veya olumsuz olup olmadığına bakılmaksızın, bu derecelendirmeyi etkili olarak değerlendirmemiz için yeterli TrustPilot incelemesi yoktur.

Diğer web barındırma seçenekleri (Üçüncü Katman): Bu web barındırma sağlayıcılarından ikisi - MochaHost ve Liquid Web Hosting - şu anda BBB'den F derecesine sahiptir. Diğerlerinin TrustPilot derecelendirmeleri 3.5'in altında, ancak üç durumda bu 500'den az kullanıcıdan geliyor. 

Aklınızda bulundurmanız gereken önemli uyarılar: Better Business Bureau, Kuzey Amerika dışındaki şirketleri derecelendirmez ve BBB Akreditasyonuna sahip olmak için şirketlerin kuruluşa bir ücret ödemesi gerekir. Bu arada TrustPilot, şirketlere kullanıcı puanlarıyla daha fazla etkileşim sağlayan ücretli bir katman da sunuyor. Ayrıca  2020'de 2,2 milyon sahte incelemeyi kaldırdı.

Bir web barındırma çözümü satın alırken nelere dikkat etmeniz gerektiği, mevcut farklı web barındırma türleri ve web sitenizi hızlandırmayla ilgili ipuçları konusunda daha fazla tavsiye istiyorsanız, bu sayfanın en altına kadar okuduğunuzdan emin olun. 

Fiyatlandırmaya ilişkin bir not: Burada listelenen fiyatların son yayın tarihinde doğru olduğunu doğrulamak için her türlü çabayı gösterdik. Ancak, bu kategorideki fiyatlar sık ​​dalgalanmalara tabidir ve sürekli olarak özel tekliflere ve sınırlı fırsatlara tabidir. Ayrıca, burada listelenen fiyatların çoğu, 12 ay veya daha fazla hizmet için ön ödeme yaparsanız aylık oranları yansıtır. Anlık mevcut fiyatları görmek için lütfen söz konusu satıcılara tıklayın.

Web sitesi barındırma tanımları

Bir web barındırma hizmeti için alışveriş yaparken, anlamayabileceğiniz birçok terim göreceksiniz. Görebileceğiniz tipik seçeneklerden bazıları ve aradığınız şey olup olmadığı burada. 

  • Bulut Tabanlı Barındırma, çok fazla depolama alanı istiyorsanız harika bir seçenektir ve bulut bilişim kullanmanıza izin verir. Bulut tabanlı barındırmanın garantili sunucu kaynakları, yedekli veri depolama ve sınırsız web sitesi büyümesi dahil olmak üzere birçok avantajı vardır.
  • E-Ticaret Barındırma, birçok çevrimiçi işletme için popüler bir seçenektir. Birçok web barındırma hizmeti sağlayıcısı, bir e-ticaret sitesini çalıştırmanıza yardımcı olmanın yanı sıra, bir e-posta sunucusu ve diğer standart web barındırma özellikleriyle birlikte web sitenizi barındırmak için bir web sunucusu da sunabilir.
  • Bayi Barındırma, üçüncü taraflar adına web sitelerini barındırmak için tahsis edilen sabit disk alanını ve bant genişliğini kullanmak isteyen kişiler için idealdir. Bunu yapmak için bayinin, ev sahibinin hizmetlerini toptan satın alması ve ardından perakende fiyatlarında potansiyel bir kâr için müşterilere ayrı olarak satması gerekir.
  • WordPress Barındırma, özel olarak oluşturulmuş bir web sitesi yapmakla ilgilenen herkes için ideal bir platformdur. Web sitesi barındırma şirketi, çeşitli şablonlar, eklentiler ve widget'lar kullanarak profesyonel bir özel WordPress web sitesi oluşturmanıza izin verdiği için müşteriler arasında popülerdir.
  • Paylaşılan Barındırma, genellikle mevcut en temel ve en ucuz plandır. Paylaşılan bir barındırma sağlayıcısı, kişisel veya küçük işletme sitesi için ihtiyacınız olan her şeye sahip olsa da, kaynakları aynı sunucuda başkalarıyla paylaşıyorsunuz, bu nedenle siteniz büyürse farklı bir plana ihtiyacınız olabilir.
  • Sanal Özel Sunucu Barındırma, paylaşılan barındırmadan bir adım ötede olup, özel bir sunucu hizmetine geçmeden, siteleri için ayrılmış bir sunucuya benzer yetenekler ve performans elde etmenize olanak tanır. Yönetilen VPS barındırma hizmeti genellikle daha pahalıdır, sistemin yazılım ve sistem güncellemeleri şirket tarafından sağlanır, teknik bilgisi az olanlar için en iyisidir. Yönetilmeyen bir VPS barındırma hizmeti ise, barındırma sağlayıcısının yalnızca fiziksel sunucudan ve kullanılabilir olduğundan emin olmaktan sorumlu olduğu anlamına gelir - bakım, yükseltmeler ve yazılım kurulumuyla kendiniz ilgilenmeniz gerekir. 
  • Özel Sunucu Barındırma, çok sayıda ziyaretçiye sahip web siteleri için bir seçenektir. Bu daha pahalı planla, size o makine üzerinde tam kontrol ve sitenizi çalıştırmak için çok daha fazla kaynak sağlayan bir fiziksel sunucu (veya birden çok sunucu) alırsınız.

Size Türkiye'den tavsiye edebileceğimiz firmalar da var tabiki, Özellikle destek, hosting, sunucu hizmeti olarak fiyat performansı çok iyi olan, Uygun Fiyatlı kaliteli hosting paketlerini incelemek için tıklayın...