Samsung Galaxy S24 - Görmek İstediğim Özellikler

Samsung Galaxy S24 - Görmek İstediğim Özellikler

Samsung Galaxy S24... 

Görmek İstediğim Özellikler: Daha Fazla Yapay Zeka, Daha Hızlı Şarj... 

Yeni bir android telefon mu arıyorsunuz? Buradan başlayın.

Galaxy S23,  daha uzun pil ömrü, daha pahalı modellerde daha fazla temel depolama ve Ultra için daha keskin bir kamera sensörü gibi pratik yükseltmelerle ilgiliydi. Ancak Samsung'un Galaxy AI özelliklerinin faydalı olması  durumunda Galaxy S24,  yalnızca bir donanım yenilemesinden daha fazlası olabilir.

The Galaxy S23 (left) and Galaxy S23 Plus (right)

Bununla birlikte, yeni ve gösterişli yapay zeka yetenekleri, bir akıllı telefonu tavsiye edilmeye değer kılmak için tek başına yeterli değil . Pil ömrü, ekran kalitesi ve kamera performansı gibi temel özellikler, genel kullanılabilirlik söz konusu olduğunda hâlâ daha fazla önem taşıyor. Ancak üretken yapay zeka, her gün kullandığımız uygulama ve hizmetlerin daha büyük bir parçası haline geldikçe bu durum değişebilir. 

Yararlı Yapay Zeka Özellikleri

Telefonda mesajlaşma ve konuşma deneyimini birleştiren Samsung'un Bixby Metin Araması özelliği, Samsung'un bugün akıllı telefonlarında yapay zekayı kullanmasının yollarından biri.  

A screenshot showing what the chat interface for Bixby Text Call looks like for the recipient.

Samsung, 2023'teki yapay zeka hedeflerini Google, Meta ve Microsoft gibi şirketler kadar yüksek sesle dile getirmemiş olabilir. 

Ancak teknolojinin telefonlarımızı kullanma şeklimizi potansiyel olarak nasıl geliştirebileceği açıkça düşünülüyor. Telefona sözlü olarak cevap vermenin ideal olmadığı zamanlar için kısa mesaj ve telefon görüşmesi deneyimini birleştiren  Bixby Text Call bunun bir örneğidir.

Samsung'un son duyurularına göre Google'ın Pixel 8 ve Pixel 8 Pro'daki yaklaşımına benzer şekilde Galaxy S24 serisinde de AI ön ve merkezde olacak gibi görünüyor. Samsung kısa süre önce dili, görüntüleri ve kodu kapsayan yeni bir üretken yapay zeka modeli olan Gauss'u ve muhtemelen S24'e gelecek bir "deneyim" olan Galaxy AI'yi duyurdu.

Gauss ve Galaxy AI ile ilgili ayrıntılar azdır. Samsung şimdiye kadar Gauss'un e-posta oluşturma ve belgeleri özetleme gibi görevleri yerine getirebileceğini, Galaxy AI'nin ise telefon görüşmelerini çevirebileceğini söyledi. Ayrıca yapay zekanın bir sonraki Ultra modelde S Pen işlevselliğini genişletme fırsatı da var. Örneğin, yapay zekanın el yazısı tanımayı geliştirmek veya elle çizilmiş eskizleri yapay zeka tarafından oluşturulan sanat eserleriyle birleştirmenize olanak tanıyan yeni özellikleri etkinleştirmek için kullanıldığını hayal edebiliyorum. Ama bu sadece benim kendi spekülasyonum; Samsung'un neler sunacağını görmek için beklememiz gerekecek.

Samsung'un akıllı telefon yazılımına yönelik en büyük eleştirilerden biri, kayıtları gerçek zamanlı olarak yazıya dökmek için Google Kaydedici ve Google'ın telefon görüşmesi yardım özellikleri ve fotoğraf düzenleme araçları paketi gibi Pixel telefonlarla elde ettiğiniz ek kullanışlı özelliklerin bulunmamasıdır.

Üretken yapay zeka, Samsung'un yetişmesi gereken şey olabilir. Ancak işin püf noktası, bu özelliklerin aşırıya kaçmadan yararlı olma arasında ince bir çizgide yürümesi gerekmesidir. Pixel 8'in yeni görüntü düzenleme özelliklerinden bazıları, çevrimiçi ortamda karşılaştığımız görüntülerin gerçekliği hakkında büyük soruları gündeme getiriyor. 

Daha hızlı şarj - Galaxy S23 Ultra, selefi gibi 45 watt şarjı destekliyor. 

Galaxy S23 serisi, önceki telefonlarla aynı şarj hızlarını sunuyor: Normal S23'te 25 watt, Plus ve Ultra modellerinde ise 45 watt şarj imkanına sahip oluyorsunuz. 

Bu, bazı rakip telefonların gerisinde kalıyor. 

Örneğin Lenovo ThinkPhone, boş durumdan 30 dakikada %92'ye çıkabilen 68 watt'lık şarj olanağı sunuyor.

Yine 68 watt şarj özelliğine sahip olan Motorola Edge Plus, CNET'in testi sırasında pilini 30 dakikada %3'ten %80'e doldurdu.

Her ikisi de Galaxy S23 Plus'ın 45 watt'lık şarjını geride bıraktı; bu da aynı sürede yalnızca %11 ila %72'ye ulaştı.

Daha hızlı şarj her ne kadar sorun yaratmasa da S24'ü, cihazlarını çalıştırmak için yalnızca birkaç dakikası kalanlar için cazip hale getirecek pratik bir yükseltmedir. Galaxy S24 tabanında daha fazla depolama alanı Samsung'un temel Galaxy S23'ü (resimde), S23 Plus ve S23 Ultra'dan daha az dahili depolama alanına sahiptir. 

 



DAHA HIZLI ŞARJ 

 Daha hızlı şarj - Galaxy S23 Ultra, selefi gibi 45 watt şarjı destekliyor.

Cihazlarımızda sakladığımız tüm uygulamalar, fotoğraflar ve videolar göz önüne alındığında, depolama alanımızın tükenmesi kolaydır.

Samsung Galaxy S23 Ultra

Çoğu telefon üreticisi, ihtiyaç duyduğunuzda ekstra alan eklemenize olanak tanıyan bir microSD kart yuvası eklemeyi uzun zaman önce bıraktı; bu, artık telefonunuzun yerleşik depolama alanına ve buluta güvenmeniz gerektiği anlamına geliyor.

Samsung, Galaxy S23 Plus ve Ultra'nın en ucuz versiyonundaki depolama miktarını 128 GB'tan 256 GB'a çıkardı ancak normal S23'te hâlâ yalnızca 128 GB alan bulunuyor. Samsung'un temel S24'ün depolama kapasitesini ilerleyen serinin geri kalanıyla eşleşecek şekilde yükselttiğini görmek harika olurdu. Bunu yapmak aynı zamanda S24'ün Google'ın Pixel 8 serisiyle daha fazla rekabet etmesine yardımcı olacak ve onu Galaxy S23 FE'den ayıran başka bir ayırt edici faktör sağlayacak. 

 

DAHA İYİ PİL ÖMRÜ VE DAHA HIZLI ŞARJ

Depolama ve Şarj Yükseltmeleri.

Genel olarak, ideal akıllı telefon yükseltmesi, daha iyi pil ömrü veya daha hızlı şarj gibi pratik iyileştirmelerin ve önceki modelden anlamlı derecede farklı hissettiren yeni özelliklerin bir kombinasyonunu içerir.  

Samsung's Galaxy S23

Galaxy S24 söz konusu olduğunda, depolama ve şarj yükseltmelerinin yanı sıra aldatıcı olmaktan çok yardımcı olan, yapay zeka destekli yaratıcı araçlarda bunun tezahür ettiğini görmek isterim. 

En İyi TV'yi Aldınız Oyun Meraklıları Oyun Seçmek İsteyebilir: 2020 Yılında En Çok Beklenen PC, PS4 ve Xbox Video Oyunları

Şu konumuza da göz atarak bilgi sahibi olabilirsiniz: 2021 Yılı İçin Tavsiye Edilebilecek En İyi Led TV Seçenekleri